dostałem nowy blender, YEAH !!!

Zatem zabrałem się do roboty od razu, bez zbędnej zwłoki, życie mamy jedno nie ma co tracić czasu na zbędne lenistwo no chyba, że mamy resta. Ale to co innego 😉

Rest jest po treningu, wtedy potrzebujemy w zasadzie dwóch rzeczy:

  • regeneracji
  • posiłku

Ten wpis to odpowiedź na zapotrzebowanie z punktu nr 2. Będzie to szybki posiłek a w zasadzie jego forpoczta ale pożywna smaczna i zdrowa.

Co potrzebujemy:

  • blender – mam go mam go nówka sztuka ha!
  • kasza jaglana (1/3 szklanki ugotowanej kaszy)
  • granat zaznaczam, że jadalny (pół wystarczy)
  • awokado 1 sztuka
  • daktyle kilka sztuk czy inny słodzik np syrop z agawy
  • mleko kokosowe pół szklanki
  • można dać kurkumę – ja dałem pół łyżeczki bo lubię

Działamy !

Kaszę warto przepłukać kilka razy aż woda nie będzie mętna a następnie gotujemy wg przepisu +/- 15 minut.

Melko kokosowe z dodatkiem kurkumy i daktyli delikatnie podgrzewamy. Po obróbce termicznej wszystko blendujemy dodając obrane awokado. Jak uzyskamy gładki krem przekładamy do naczynia docelowego i dekorujemy nasionkami granatu.

Smacznego.