Site icon Sportujesie

Pudding chia + goja + kokos

Pudding chia, goja i mleko kokosowe

Pudding chia, goja i mleko kokosowe

Aztekowie uważali nasiona chia za pomocne w utrzymaniu dobrej kondycji fizycznej i psychicznej oraz bystrości umysłu. Ze względu na jej właściwości zaliczali chia do pięciu najważniejszych pokarmów. Przez wieki nasiona Chia były używane także jako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Mogli spożyć zaledwie 1 łyżeczkę na dzień i maszerować 24 godziny bez przerwy.

Prawda, że brzmi interesująco dla nas biegaczy ultra :)) 24 godziny non stop :))

Zatem moja propozycja na pudding z nasionami chia jest następujący:

Przygotowanie:

Nasiona chia + jagody goji zalewamy mlekiem kokosowym i dolewamy trochę wody mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, dlatego ja to przygotowuje sobie na koniec dnia by mieć na drugi dzień po treningu słodki deser. Następnie wyciągamy z lodówki dodajemy owoce i zajadamy się pycha deserem.

Smacznego 🙂

 

Exit mobile version